🌸Cendawan 1/2 plastik
🌸Cili giling/kisar/serbuk cili
🌸Garam
🌸Serbuk perasa
🌸1 1/2 sudu tepung gandum
🌸1 1/2 sudu tepung beras
Cara - cara
1. Basuh cendawan dan perah sampai kering. Lap dengan tisu dapur
2. Masukkan tepung2, garam, serbuk perasa ke dalam satu bekas
3. Ambil cendawan yang telah diperah dan gaulkan ke dalam adunan tepung kering
4. Keluarkan cendawan letak dalam mangkuk berasingan dan percikkan sedikit air dan masukkan cili giling.
5. Masukkan cendawan kembali ke dalam mangkuk berisi campuran tepung.
6. Panaskan minyak dan masukkan cendawan. Goreng sehingga kaler bertukar kepada Golden Brown. Siap!
Resepi ni simple, tak perlu pakai tepung segera pun dah rangup.
0 comments:
Post a Comment